Henningsvær, Skien/Porsgrunn og Saupstad/Kolstad konkurrerer om Attraktiv by-prisen 2021

Henningsvær, Skien/Porsgrunn-samarbeidet og bydelen Saupstad/Kolstad i Trondheim kommune er årets finalister i konkurransen om å bli Norges mest attraktive sted i 2021.

Foto: Lene Kaasi Hysing IMG_3452

Rekordmange nominasjoner 

I år har det kommet inn 388 nominasjoner til Attraktiv by-prisen som deles ut av KMD. Nå har juryen valgt ut tre finalister.

- Et gjennomgående tema blant årets finalister er samarbeid. Samarbeid er en forutsetning for god og bærekraftig byutvikling, både mellom innbyggere og ulike aktører, men også på tvers av tradisjonelle sektorer, sier Alexandria Algard, leder for Attraktiv By-juryen. 

God byutvikling krever at mange aktører trekker i samme retning. Årets tre finalister er gode eksempler på hvordan man oppnår sterke resultater gjennom bredt samspill.

- Årets finalister bruker samarbeid til å drive by- og stedsutviklingen på ulike nivåer - i bydelen, i tettstedet og i byområdet. Det er innovasjon i hvordan en samarbeider i praksis og hvordan dette skaper medeierskap og lokalt engasjement, sier Algard.  

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup ser fram til å besøke finalistene.

— Alle de tre finalistene er gode kandidater som samen med befolkningen, næringslivet og frivillig sektor, har utviklet bærekraftige og attraktive steder. Jeg ser fram til å reise på besøk til alle finalistene og til slutt dele ut prisen til vinnerstedet som juryen velger, sier Astrup.

Juryen skal etter planen besøke de tre finalistene i august, dersom smittesituasjonen tillater det.

IMG_8683

Ny 4-årig belønningsavtale mellom byområdet Grenland og samferdselsdepartementet ble skrevet under som en del av programmet da kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup besøkte Skien i forbindelse med at Skien og Porsgrunn er finalist til prisen Attraktiv by i 2021. 

Fra v. ordfører i Porsgrunn Robin Kåss, ordfører i Skien Hedda Foss Five, Nicolai Astrup, fylkesordfører i Vestfold og Telemark Terje Riis Johansen, varaordfører i Bamble Torstein Dahl, ordfører i Siljan Kjell Abraham Sølverød, Foto: Birgitte Hellstrøm