Fagdagen 2024: «Herlig land» i Kristiansand

I en urolig verden vil NLA Agder by på optimisme, herlighet og begeistring. – Vi trenger det nå, sier fagdag-general i NLA Agder, Mari-Ann Thorsen Ekern.

Foto: Ill: Ruben Ratkusic Visittkort_Gul_HQ

Vi trenger å komme sammen

Vi lever i en verden overlesset av informasjon og meningsytringer, hvor internettet tilbyr svar på hva enn du lurer på. - Vi trenger å komme sammen og lære det vi ikke kan google oss til, sier Ekern.

mari-ann
Mari-Ann Thorsen Ekern er lokallagsleder i NLA Agder og inviterer til Fagdag i Kristiansand. Foto Mona Hauglid.

Stedet å samles blir hovedstaden i Agder: Kristiansand, fredag 19. april 2024

Byen byr på mer enn sommeridyll og dyreparken: byprosjekter tett på naturen og vannet, bystranda, kanalby, grønne møteplasser, fortausrestauranter, kulturaksen, Odderøya, Ravnedalen, Baneheia.

Det er ti år siden Agder sist arrangerte fagdagen. Siden det har Kristiansand bare blitt bedre. Byen har vært en del av Framtidas byer og kåret til Attraktiv by 2018. I år ble Peisestuen kåret til Norges beste uterom.

- Har du sett Kristiansand om sommeren, kan du glede deg til Kristiansand om våren, sier fagdag-tamburmajoren. En sitrende vårstemning med varme solstreif og nydelig kirsebærblomstring på torvet.

- Blir programmet bra?

- Ja, herlig land!

Når landskapsarkitektene samles til fagdag skal det utforskes svar på de store samfunnsutfordringene, ikke mindre. Målet er at programmet skal gi aha-opplevelser og at deltakerne skal forlate Fagdagen med hodet høyt og med ny giv. Programmet er fortsatt i støpeskjeen, men det lokalavdelingen foreløpig kan røpe er at:

- Det hele blir en storslått opplevelse på Kilden ved sjøfronten i det nye kulturkvartalet i byen. Det blir smakebiter av kultur, kunst, natur og byliv. Fagdagen avsluttes med en felles vandring til middag og fest i unike omgivelser.

Dronefoto fra torvet i Kristiansand kommune sensommer september 2020.
Domkirkeparken. Foto Kristiansand kommune


- Vi prøver å få til en sniktitt inn i den spektakulære, men omdiskuterte, kunstsiloen som skal romme kunsten til oljefondsjef Nicolai Tangen, som ikke åpnes offisielt før 11. mai.

Plott fagdagen inn i kalenderen din 19. april 2024. Book gjerne overnatting på Thon Hotel Norge Kristiansand. NLAs årsmøte blir dagen etter, lørdag 20. april 2024.

- Dette blir fantastisk bra, sier Ekern, vi i NLA Agder gleder oss til å ta imot våre fagfrender og feire hva våre hverdagslandskap har å by på.

Teaser-1_A5_Raster