Oslo kommunes handlingsplan for grønne tak og fasader mot 2030

Handlingsplanen for grønne tak og fasader er publisert på kommunens nettside. 26. april arrangerer PBE og Norsk forening for grønn infrastruktur (NFGI) et presentasjonsmøte i Oslo.

Foto: Eirik Evjen - Kvernerbyen B2-B5 Skjermbilde 2024-02-07 kl. 13.38.03

Oslo satser på grønne tak og fasader

Flere grønne tak og fasader bidrar til at naturen får mer plass i byen vår, og at den settes bedre i stand til å møte en framtid med et varmere, våtere klima med mer styrtregn.

Oslo kommunes handlingsplan for grønne tak og fasader mot 2030, ble behandlet og tatt til orientering av bystyret desember 2023. Handlingsplanen er publisert på Oslo kommunes nettsider

Presentasjonsmøte på Vega Scene 26. april kl. 12-14

Handlingsplan for grønne tak og fasader følger opp Strategi for grønne tak og fasader (2022), og beskriver flere tiltak og en felles innsats for at det etableres flere grønne tak og fasader i byen.

Oslo kommune, med bistand fra SINTEF og støtte fra Miljødirektoratet, har utarbeidet veilederen «Bæreevne for eksisterende takkonstruksjoner med ny grønn takoppbygging».

Den 26. april holder Norsk Forening for Grønn Infrastruktur (NFGI), i samarbeid med Plan- og bygningsetaten, et arrangement hvor både handlingsplanen og veilederen presenteres.

Vi ønsker dine meninger og innspill til hvordan handlingsplanen best kan realiseres, og hvordan veilederen om grønn «retrofit» av tak kan tas i bruk.

Plan- og bygningsetaten kommer til å holde flere arrangement om handlingsplanen for ulike målgrupper. Målgruppa denne gangen er offentlig ansatte og fagkyndige konsulenter.

Påmelding til arrangementet

Oslo tak og fasader

Last ned teaseren som pdf