På studietur til København med 1. års studenter på NMBU

I slutten av mai dro 1. klasse i landskapsarkitektur ved NMBU til et vårlig København for å sykle gjennom byen og oppleve Københavns landskapsarkitektur.

Foto: Tora Stanger IMG_8461

Landskapsarkitekturens mangfoldighet

Turen var arrangert av lærerne for 1. klasse landskapsarkitektur, Ellen Merete Husaas og Kjersti Vallevik Håbjørg, med ønske om å vise alt hva landskapsarkitektur er og gjør tidlig i studieløpet. 

Den første dagen syklet vi gjennom ytre København by, og startet dagen på Karen Blixens Plads, som er universitetsplassen utenfor Københavns søndre campus. Videre syklet vi til Kastrup Strandpark, der vi gikk ut på Kastrup sjøbad og lot oss fascinere av den slående arkitekturen på sjøbadet. Et av de siste prosjektene vi så på denne dagen var «Mellumrommet» ved Ørestaden, som er en plass om inviterer til lek. Det var en dag med mye regn og litt sen lunsj, men absolutt en dag fylt med inspirasjon.  

IMG_7670 IMG_8593

Københavns byutvikling og rom

Dag to startet vi dagen med en presentasjon av den danske landskapsarkitekten Barbara le Maire Wandall, der hun fortalte oss om Københavns byutvikling og rom. Vi fikk se på klasserommet til landskapsstudenter på Københavns universitet, og fikk høre hva de jobbet med. Vi syklet til Israels plads, som er en plass som tilrettelegger for mange ulike behov og aldergrupper, og som inneholder skolegård, skatepark, basketbane og markedsplass. Vi syklet videre til Sandkaj brygge ved Nordhavnen, der de fleste kjøpte seg en is for å kjøle seg ned i varmen. Et høydepunkt for mange var nok Superkilen, der over 50 ulike land er representert i form av hverdagsobjekter hentet fra de aktuelle landene. Dagen ble avsluttet med en tur gjennom Sykkelslangen på Vesterbro, som var en morsom, og litt skummel, opplevelse.

IMG_7748 

Den sorte diamant, Nordens største bibliotek

Den siste dagen vandret vi til fots bort til Den sorte diamant, Nordens største bibliotek, og observerte spesielt underlaget på plassen. Hele turen ble avsluttet ved Operaparken, der vi ble fascinert av det organiske formspråket, og de seks ulike hagene som skulle representere ulike temaer og opplevelser. Med oss hadde vi professor Sally O´Halloran fra NMBU, som ga oss et godt faglig syn på plantebruken i København, og fortalte oss fordeler og ulemper ved de ulike plantene.    

Fordypning med presentasjon

Dette har vært en veldig fin tur, og vi har fått faglig og sosialt påfyll, og blitt bedre kjent som klasse. Alle studentene i klassen har måttet fordype seg i ett prosjekt, og presentert dette for resten. Dette har ført til at vi har fått et godt innblikk i de ulike prosjektene. Vi takker igjen for støtte til sykler, og tror denne turen kan bidra til inspirasjon og kreativitet videre i studieløpet.

IMG_8404