Torgeir Esig Sørensen har mottatt plaketten

14. mars fikk Torgeir sin plakett for æresmedlemskap i NLA under et arrangement av NLA Rogaland i Innovationpark på Ullandhaug. Det indre gårdsrom er utviklet av ATSITE.

Foto: NLA Rogaland Torgeir Esig Sørensen

NLA Rogaland arrangerte Kreativt verksted i Atriet (hagen) til Innovasjonsparken på Ullandhaug. Anledningen ble samtidig  benyttet til å overbringe æresmedlemsprisen til Torgeir Esig Sørensen. Esig Sørensen, tidligere parksjef i Stavanger, takket etter NLAs årsmøte i fjor ja på invitasjon til æresmedlemskap i Norske landskapsarkitekters forening.

Utrettelig innsats i offentlig tjeneste for grønnstrukturene

Torgeir inviteres som æresmedlem på grunnlag av hans imponerende innsats for å fremme utvikling, sikring og tilrettelegging av offentlig grønnstruktur. I Stavanger kommune har han gjennom et målrettet samarbeid med politikere, administrasjon og Miljødirektoratet sikret gjennomføring av generalplanen for Stavanger fra 1965 som la grunnlag for grønnstrukturen og «Grønn plan» fra 1999. 

Prosessen har sikret befolkningen nærhet til turområder, møteplasser, aktivitetsanlegg og den har sikret leveområder for naturmangfoldet i en storby med arealpress. Sørensen så tidlig at det var en kobling mellom friluftsliv og folkehelse. For å stimulere til aktivitet og for å få folk ut i friområdene tok han initiativet til «52 hverdagsturer i Stavanger». Gjennom dette prosjektet sammen med Stavanger Turistforening har Stavanger fått 52 T-merkede rundløyper på til sammen 409 km! 

Grøntområdenes betydning for folkehelse og naturmangfold

Han har skrevet boken «En fortelling om Stavangers grønne sider» og alltid talt varmt om Stavangers sikring av grøntområder og de mange fordelene grøntområdene har for naturmangfoldet, de blågrønne kvalitetene og for folkehelsa. Dette er også gjengitt i Miljødirektoratets brosjyre «Friluftsliv for alltid», om statlig sikring og tilrettelegging av friluftslivsområder. Han var med på å initiere «Grønt Nettverk» for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling mellom de store byene. 

Les mer her om begrunnelsen for æremedlemsskapet i en tidligere artikkel.

PS! Atriet i Innovasjonsparken er et flott og kreativt rom med levende planter. Det er tegnet av ATSITE AS. Mer info i prosjektpresentasjon på landskapsarkitektur.no «Atriet - Innovasjonsparken i Stavanger».

Atriet-snitt-AI
ill. ATSITE.