Portalbygget er del av områdeutviklingen omkring det gamle terminalbygget på Fornebu. Terminalbygget og portalbygget rommer næringslokaler som utvikles og leies ut av IT Fornebu eiendom. Portalbygget ligger vest for den gamle avgangshallen på Fornebu, den såkalte Kai Fjell-salen.

Landskapsprosjektet har bestått i å lage en forhage ut mot Snarøyveien, grønne gårdshager mellom lamellene og et multifunksjonelt gårdsrom mellom portalbygget og terminalbygget. Et sentralt motiv i portalbygget er den orange «huben» som står på søyler over adkomstplassen. Et vannløp i granitt leder fra adkomstplassen, følger trappen ned mot gårdsrommet der det avsluttes i en plastisk fontene utformet av Rannveig Holm. Hovedbelegningen er av plasstøpt betong. Et system av kirsebærtrær med benker under, lager steder for hvile og samvær.

Prosjektfakta

Kategori: Næringsliv, representasjonsanlegg

Beliggenhet: Fornebu i Bærum

Oppdragsgiver: IT Fornebu Eiendom AS

Byggeår: 2010

Prosjektperiode: 2007-2010

Areal/størrelse: 10 daa

Kostnad inkl. MVA: 10 mill. kr.

Prosjektansvarlig: Asplan Viak AS v/Alf Haukeland MNLA

Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS, Sandvika

Ansvarlig landskapsarkitet(er): Ine Wegner Tollefsen

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Rannveig Holm, Janicke Egeberg Ramfjord, begge MNLA

Entreprenør: Vedal Entreprenør AS

Anleggsgartner: Vedal Entreprenør AS

Kunstner: Rannveig Holm MNLA, Asplan Viak AS

Arkitekt: A-LAB AS

Asplan Viak AS, Sandvika

  • _MG_9281
  • 09 09 15 034
  • 09 09 15 056
  • 09 09 15 058
  • _MG_9275

Liknende prosjekter