«Secret Garden» er et boligprosjekt der det er lagt stor vekt på at hagen skal bli et attraktivt element. Den vil både være fin å oppholde seg i og fin å se ned på fra leilighetene. Bygningene lukker seg rundt hagen og gjør det lunt og varmt, og de er ikke høyere enn at det blir solrikt.

I hagen er det oppholdsarealer, lekeplass og åpne gressarealer. Vegetasjonen er frodig i avstemte fargetoner. Pergolaer med blomstrende klatreplanter gjør at man kan sitte skjermet på uteplassene.

Alle terrassene på bakkeplan er skjermet med hekker eller espalier og balkongene over får glede av blomstrende plantene som klatrer oppover fasaden. Også inngangspartiene som vender ut mot gaten er innbydende med klatreplanter og blomster. Her er det små benkeplasser med muligheter for en morgenkaffe mot øst eller et glass vin i kveldssola i vest.

Overvannshåndteringen blir ivaretatt i et åpent system som i seg selv er en kvalitet i anlegget. Belysningen med lave armaturer både ved inngangene, terrassene og i hagen bidrar til sikkerhet og gir anlegget et estetisk løft.

 

Prosjektfakta

Kategori: Boligområder, hyttefelt

Beliggenhet: Kristiansand, Vest-Agder

Oppdragsgiver: Veidekke AS/Kjøita AS

Byggeår: 2016

Prosjektperiode: 2012-2015

Areal/størrelse: Ca. 13 daa

Landskapsarkitekt: Henning Larsen, Kristiansand

Ansvarlig landskapsarkitekt: Hanne Alnæs MNLA

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Frederic Videm, landskapsarkitekt

Rådgivere/konsulenter: Cowi AS, (RIB), Rambøll AS (RBR), Oras AS (RIV), Siv.ing. Berntsen AS (RIV), Caverion AS (RIE), Rambøll (Illustrasjoner)

Entreprenør: Veidekke AS

Arkitekt: Ark-net AS

Henning Larsen, Kristiansand

  • Secret G2
  • Secret G3

Liknende prosjekter