Skateparken ble realisert etter et politisk vedtak om å bygge en skatearena i plass-støpt betong av høy kvalitet, på Myra i Moss. Utformingen av elementene i skateparken er et samarbeidsprosjekt mellom skatere i Moss og Skatelogic.

Parken består av streetskating og en bowl. Banen er utformet slik at man kan skate rundt, og erobre flere forskjellige utfordringer, uten å stoppe eller gå tilbake. 

Skateparken er blitt en suksess og parken er i daglig bruk av store og små. Det er lagt vekt på god terrengtilpassing og i samarbeid med Skatelogic er parken blitt en del av en god helhet på Myra. Området kranses av lave voller som er tilplantet med blærespirea og hjertetrær, og gir et fint fargespill mot den grå betongen. Belysningen består av vribare armaturer, tilpasset på stedet. Belysningen er programmert til å skifte fra brukslys til effektlys klokka ti om kvelden, for å unngå bruk på natten og forstyrrelse av nabolaget.

The park consists of street skating and a bowl. The skate arena is a success and in daily use. The area is wreathed by Physocarpus opulifolius and Cercidiphyllum japonicum, giving a nice coloring reflection to the gray concrete. The lighting consists of shattered luminaires that were adapted on site.

Prosjektfakta

Kategori: Idrettsanlegg, sport, fritid

Beliggenhet: Moss, Østfold

Oppdragsgiver: Moss kommune  v/Frank-Ivar Hansen

Byggeår: 2012

Prosjektperiode: 2009–2012

Areal/størrelse: 1 da

Kostnad inkl. MVA: 11 mill. kr

Prosjektansvarlig: Åsa Hjorth MNLA

Landskapsarkitekt: In Situ AS

Ansvarlig landskapsarkitekt: Åsa Hjorth MNLA

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Åsa Hjorth MNLA

Rådgivere/konsulenter: RIB betong: Sweco Norge AS, avd. Sarpsborg, Skatelogic v/Fritjof Krogsvold: skatepark

Entreprenør: Park & Anlegg AS, Betongpark AS

Anleggsgartner: Park & Anlegg AS

Idé/initiativtaker: Moss kommune

Annet: Fotograf: Maria Thøgersen Eide og Daniella Wennberg

In Situ AS

  • InSitu_skatepark3
  • Insitu_skatepark2

Liknende prosjekter