Innovasjonsprisen for universell utforming, NY frist 31. mai

Det er tid for å nominere prosjekter til Innovasjonsprisen for universell utforming. Prisen deles ut hvert år av Design og arkitektur Norge (DOGA) på oppdrag fra Kulturdepartementet.
Foto: St. Olavs Hospital St_Olavs_Hospital

DOGA søker etter nominasjoner til årets Innovasjonspris for universell utforming

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn.

DOGA har delt ut prisen siden 2011 på oppdrag fra regjeringen. Prisen deles ut i åtte kategorier. Søknadsfristen for årets pris er forlenget til 31. mai. Les mer om søknadsprosessen på DOGAs hjemmeside

Om Innovasjonsprisen for universell utforming

Deles ut av Design og arkitektur Norge (DOGA) på oppdrag fra Kulturdepartementet. 

Går til oppdragsgivere, arkitekter og designere som har utviklet nyskapende og inkluderende løsninger med fokus på menneskelig mangfold.

Prisen deles i år ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, transport, produkt, grafisk design, interiør og møbel, tjenestedesign og informasjons- og interaksjonsdesign. Kategorivinnerne konkurrerer om hovedprisen.

Juryen består av svært kompetente fagpersoner med ekspertise innen bredden av kategorier og universell utforming. De vil vurdere prosjektene utifra et helhetlig kvalitetsperspektiv og kriterier som funksjonalitet, estetikk, materialvalg, bærekraft og brukeropplevelse. Innovasjon og universell utforming utover minimum lovkrav vil bli særlig vektlagt. Lenke til kriteriene

Scandic Oslo Airport vant hovedprisen i 2011. I 2014 vant St. Olavs Hospital. I 2017 var det Vision of the Fjords som gikk til topps.

Blant tidligere kategorivinnere finner vi Bybanen i Bergen, Skatteetaten, Finn.no, Hamaren Aktivitetspark, Kolonial.no, YR.no og Hardanger Bestikk. Les gjerne mer om tidligere mottakere av prisen. Det finnes ikke prosjekter med to streker under svaret. Vi ser ikke etter spesialløsninger eller hjelpemidler, inkluderende løsninger er de som kan brukes av alle.

Les om St. Olavs Hospital som tidligere vinner av prisen