New Agenda 3 - Danish Landscape Architecture 2014-2020

Kjenner du til et prosjekt innen dansk landskapskunst, og som fortjener å være en del av New Agenda 3?  Send forslag på prosjekter til boken New Agenda 3 – Danish Landscape Architecture 2014–2020. President i NLA Rainer Stange er med i bedømmelseskomiteen.

Foto: Danske landskabsarkitekter NyAgenda3

I 2009 ble boken Ny agenda, dansk landskapsarkitektur 2003–08 utgitt og i 2014 Ny agenda 2, dansk landskapsarkitektur 2009–13. En oppfølgingsbok som skal utgis i september 2021 er i ferd med å bli laget. NLAs søsterforening i Danmark, Danske landskabsarkitekter inviterer derfor nå alle til å melde inn prosjekter. Forslag kan sendes inn av byggherrer, designere og brukere. 

De innsendte prosjektene må være realisert i perioden 2014–2020, og kan være i alle kategorier landskapsarkitektur og hagekunst: hager, parker, byrom, bygningsplanlegging, by- og landskapsplanlegging eller strategiske planer.

Man ønsker særlig å trekke fram initiativer som går på klimaendringer, sirkulær økonomi, bærekraft, økt biologisk mangfold, naturgjenoppretting, mangfoldig friluftsliv, byutvikling og sosial og økonomisk merverdi - i landskapsarkitektonisk design. Det kan være alt fra eksempler på utforming av byens rom til transformasjon av grønn kulturarv, f.eks. herregårdslandskap, eller fornyelse av urbane grønne områder, inkludert kirkegårder.

Dommerutvalg og styringskomité
Annemarie Lund, redaktør av boka, redaktør av Ny Agenda 1 og 2 og tidligere redaktør av tidsskriftet Landskab.
Tine Gils, landskapsarkitekt MDL som representant for danske landskapsarkitekter.
Kirsten Lund Andersen, bygartner i Aalborg kommune, landskapsarkitekt MDL som representant for park- og naturforvalterne.
Knud W. Ø. Larsen, landskapsarkitekt MDL MAA som representant for Danske Arkitektvirksomheder.
Thorbjörn Andersson, landskapsarkitekt LAR / MSA, professor SLU, Ultuna, eksternt medlem av vurderingskomiteen.
Rainer Stange, landskapsarkitekt NLA, professor AHO, Oslo, eksternt medlem av vurderingskomiteen.

Prosjektforslag sendes styringsrepresentant Knud W. Ø. Larsen på e-postadressen kwol@kwol.dk.
Frist: mandag 18. januar 2021. Last ned pdf med spesifikasjoner på innsendelsen.


Prosjektet er økonomisk støttet av Danske Landskabsarkitekter, Park- og Naturforvalterne og Danske Arkitektvirksomheder, og har mottatt støtte fra Statens Kunstfond, Dreyers Fond og Havekulturfonden.