Lunsj med FAGUS: Naturrestaurering og Hvordan tenke som et insekt

Våren er tiden da alt begynner på nytt, og FAGUS lanserer to spennende lunsjwebinarer 26. og 27. mai kl. 11-12

Foto: FAGUS Lunsjseminar_mai

Lunsjwebinarer med FAGUS 26. og 27. mai

Påmelding – FAGUS

Astrid Skrindo gir en innføring i naturrestaurering onsdag 26. mai. Dagen etter vil Wenche Dramstad få oss til å tenke som et insekt for å tilrettelegge for våre viktige medborgere. Både Skrindo og Dramstad er rådgivere i FAGUS rådgivning. 

Tema: Naturrestaurering – innføring, eksempler og litt om FAGUS-spørsmål

– ved Astrid Skrindo, økolog og forsker hos NINA, Norsk institutt for naturforvaltning, og rådgiver i FAGUS 

2021-2030 er utpekt til FNs tiår for restaurering av natur. I NINA har vi i en årrekke jobbet med forskning på naturrestaurering både til vanns og til lands. Det er ikke lenger nok å bevare natur – vi må i tillegg restaurere det som er ødelagt. Å restaurere natur betyr å gjenopprette og forbedre økologisk tilstand og naturverdier i områder som er forringet eller ødelagte. Også avbøtende tiltak som forebygger eller hindrer tap av naturverdier kan inngå i restaurering. 

Naturinngrep og ødeleggelse av habitater er den største trusselen mot naturmangfoldet, men likevel fortsetter nedbygging og tap av natur over hele verden, også i Norge. Naturrestaurering er helt nødvendig for å bremse, stoppe og aller helst snu den negative trenden med tap av natur. Dette har også Naturpanelet (IPBES) og Klimapanelet (ICCP) slått fast i sine globale kunnskapsrapporter. Derfor har FN vedtatt at 2021-2030 skal være det internasjonale restaureringstiåret.

Tema: Planlegging som ivaretar insekter

med Wenche Dramstad, landskapsøkolog og forsker ved NIBIO og NMBU, og FAGUS rådgiver

Hvordan skal vi ta inn over oss insektenes tilbakegang i verden, og hvordan skal vi tilrettelegge for dem?
Når vi sier at vi skal tenke som et insekt, hva er et insekt? – det er jo så mangt. Hva monner – og hvordan gjøre noe som betyr noe?

Les mer om Fagus rådgivere: Våre rådgivere – FAGUS