Slettaparken på Sørumsand kåret til Østlandets beste uterom

Slettaparken i Sørumsand vant klassen for tettsteder og friområder i kåringen av Østlandets beste uterom. Slettaparken var en av fem finalister i sin kategori. 

Foto: Lark landskap Sletta1

Lark landskap har stått for landskapsplanen, på oppdrag fra Lillestrøm kommune

Det var under Park- og anleggsmessa på Lillestrøm 24. november at vinnerne ble annonsert. Konkurransen arrangeres av Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) og Norske anleggsgartnere miljø og landskapsentreprenører (NAML). Tiedemannsparken i Oslo vant prisen for Østlandets beste uterom i klassen for byområder. 

Juryleder Stein Wikholm trekker frem blant annet plasseringen av parken når har karakteriserer Slettaparken i Sørumsand. 
- Området er strategisk lagt mellom boligbebyggelsen og handelsområdet. Det er lagt inn gode forbindelser som vil øke bruksfrekvensen og funksjonen parken gir. Fallsand er brukt under lekeapparat, det ser ut til å være god overvannshåndtering med regnbed og grusdekke. Lekeapparatene er estetisk fine, og benker ser ut til å være lagd til parken.

Lark landskap har jobbet med å utforme landskapsarkitekturen på den 2 648 m2 store parken sentralt i Sørumsand, som ble åpnet juni i 2022. Yvonne Dengin, daglig leder i Lark, berømmer Braathen Landskapsentreprenør for det ferdige resultatet og for godt samarbeid i byggefasen, og legger til at kommunen hele veien har vist høye ambisjoner.  

- Det har vært gøy å samarbeide med Lillestrøm kommune, som har hatt høye ambisjoner om gode kvaliteter i uterommet hele veien. De har også fått til et ikonisk lekeelement, som preger parken. Vi er også stolte av å ha prosjektert en park og lekeplass uten plast og gummidekke – her er det kun naturmaterialer, åpen overvannshåndtering og frodig beplanting som bidrar til økt biologisk mangfold, sier hun.

En park for alle og en ny tverrforbindelse mellom sentrum og turområder langs Glomma

I det nord-vestlige hjørnet er det en møblert sone tilrettelagt for sosiale sammenkomster og utendørs undervisning. Her er det sittebenker til skoleaktiviteter, gruppesamlinger og mulighet for piknik. I det sør-vestlige hjørnet er det etablert en lund med uformelle hengekøyer mellom trærne. 

Den østlige delen av parken er dedikert til lekeplass, med et ikonisk lekekonsept som tilbyr et bredt spekter av lekeverdi, samtidig som det er et identitetsskapende element i nærmiljøet.

Pressemelding fra Dark Design Group 28-11-2022