Steder å leke: fagdag om barns uteområder

Hvordan skaper vi gode steder for lek? I forbindelse med vårens samling for Nasjonalt nettverk for bedre uteområder i skoler og barnehager inviterer Tverga, NLA og Asplan Viak til fagdag i Trondheim 23. mai.

Foto: ill: Tverga 1ee2436f-82dc-3ac2-e789-2f2a10302c32

Mange av dagens lekearealer for barn er utdaterte og nedslitte, det gjelder både skolegårder, balløkker og andre offentlige lekearealer. Samtidig er det en økende bevissthet rundt viktigheten av fri, fantasifull og utfordrende lek for barns trivsel og utvikling. Hvordan kan vi sammen skape de gode stedene for lek?

Til program og påmelding

I forbindelse med vårens samling for Nasjonalt nettverk for bedre uteområder i skoler og barnehager inviterer Tverga, NLA og Asplan Viak til et spennende fagdag i Trondheim. Fagdagen består av et seminar, etterfulgt av en befaring til utvalgte uteområder. Det er mulig å melde seg på kun seminaret, eller både seminar og befaring.

Seminar kl. 10.00–13.00 (digitalt og fysisk)
Generalsekretær i NLA, Line Oma, leder oss gjennom seminaret sammen med blant andre nestor innen barn og unges risikofylte lek, Ellen Beate Hansen Sandseter, Trondheim kommune og landskapsarkitekter fra Agraff, Asplan Viak og Bjørbekk & Lindheim.

Befaring kl. 13.15–17.00 (kun fysisk)
Del to av programmet består av befaringer til utvalgte uteområder tilknyttet skoler og barnehager i Trondheim. Sammen med landskapsarkitekter fra Agraff, Asplan Viak og Løvetanna Landskap går turen til blant annet Lade skolegård (Løvetanna Landskap), Lilleby skolegård (Agraff Arkitektur) og Øya barnehage (Selberg arkitekter). Mens Lade skolegård er kjent som et godt sted for frilek er skolegården på Lilleby kjent for «den hemmelige skogen» og uteområdene ved Øya barnehage kjennetegnes ved frosken ved Nidelva. Flere uteområder annonseres fortløpende.

NB: Begrenset med plasser på befaringen, førstemann til mølla!

Etter fagdagen inviterer NLA Trøndelag til sosialt treff og lark-øl på Kjeglekroa kl. 17.00.