Ved Elvebakken videregående skole er det opparbeidet et atrium, to takterrasser og skolegård mot Akerselva. Kontakten med Akerselva er forsterket gjennom tynning av vegetasjon og etablering av et amfi i skråningen mot vannet.

Utstrakt bruk av naturstein understreker områdets karakter. Gatestein og granittelementer, i kombinasjon med vintergrønn hasselurt og et løvtak av gullregn, er hovedelementer i skolegården. Takterrassene har tredekke og sedum-vegetasjon. Terrassen i tilknytning til kantinen i første etasje har utsikt mot Akerselva og er utstyrt med brede krakker og bord. En pergola på terrassen i 5. etasje gir romfølelse i det åpne rommet blant byens tak.

Prosjektfakta

Landskapsarkitekt: Grindaker AS

Kategori: Videregående skoler, høyskoler, universitetsanlegg

Oppdragsgiver: Undervisningsbygg Oslo KF

Byggeår: 2005

Entreprenør: JK Entreprenør AS

Anleggsgartner: AF Ragnar Evensen

Grindaker AS

  • elvebakkenvgs-2

Liknende prosjekter