Prosjektet omfatter detaljplanlegging av Festplassen i tilknytning til nye Lørenskog sentrum. L2 arkitekter har tegnet bygget rundt det urbane byrommet.

Huset rommer kino, forestillingssaler og bevertningssteder. Plassen og bygget er universelt tilgjengelig og tilrettelagt for alle. Trapper langs glassfasaden skaper god kontakt mellom inne og ute og tilbyr sitteplasser med utsikt. Material- og fargevalg er nøye avstemt, hovedmaterialet er granitt. Vannsøyler springer opp av belegget. Urnen er spesialdesignet for prosjektet. Grønne vegger dannes av villvin.
Belysning er et viktig element. Innfelt lys i trappetrinnene definerer plassens buede linjer, fontenene er vakkert opplyst og det benyttes effektbelysning på vegetasjon og fasade.

Prosjektfakta

Kategori: Parker, byrom, gater, torg

Beliggenhet: Lørenskog

Oppdragsgiver: Steen & Strøm

Byggeår: 2011

Prosjektperiode: 2007-2011

Areal/størrelse: 1800 m2

Kostnad inkl. MVA: 12,5 mill. kr.

Prosjektansvarlig: L2 Arkitekter v/Jon Flatebø, AEH prosjekt AS v/Rune Allmenning og Lars Bie

Landskapsarkitekt: Østengen & Bergo AS, Oslo

Ansvarlig landskapsarkitet(er): Østengen & Bergo Landskapsarkitekter AS v/Kari Bergo MNLA

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Christoph Köpers, Johan Østengen MNLA, Ann Kristin Almås, Marit Reisegg Myklestad MNLA, Camilla Vik MNLA, Jens Lampe, Kathrine Strøm MNLA

Rådgivere/konsulenter: RIE Norconsult, RIB Kjell Ludvigsen AS, RIV Ingeniør Petter Nome AS, UU Vista utredning AS

Entreprenør: Håndverkskompaniet AS

Anleggsgartner: Steen & Lund AS

Underleverandører: Oslo Electro Company AS (Elektro), Follo Tak as (taktekking), Aug Larsen as (Rørteknikk), Fontene-Teknikk AS (fonteneanlegg); Vestre AS (utstyr + urne), Østlandske byggpartner (betongarbeid)

Arkitekt: L2 Arkitekter

Samarbeidspartnere: L2 Arkitekter, NSW Arkitekter

Idé/initiativtaker: Lørenskog kommune

Østengen & Bergo AS, Oslo

  • FESTPLASSEN
  • DSC02110
  • lorenskog 2

Liknende prosjekter