1. august 2018 åpnet dørene for 135 medarbeidere i LINK arkitektur, til nye, totalrenoverte kontorlokaler i Kirkegata 4 (K4) i Kvadraturen. Bygget, som er oppført i 1832 er opprinnelig tegnet av arkitekt Christian H. Grosch. Gulvarealet er på 3 400 m². Hele bygget, samt en kafé på 250 m² med tilhørende bakgård, er fullstendig rehabilitert.

Kontoret kom tidlig inn i prosessen og har vært med på å designe bygget både inn- og utvending. Det har vært et mål å skape et grønt indre gårdsrom tilpasset byggets historie og arkitektur. Gårdsrommet er innrettet for sosialt samvær. Enkelhet i formspråk og kvalitet i materialer preger anlegget. Hovedmotivet er magnoliatrær på bunndekke av mose, som rammes inn av vegger med klatreplanter. Gulvet er av jordfarget tegl, lagt i buemønster. Den indre gården har blitt en populær møteplass for firmaets ansatte og gjester fra kafeen.

Byggets fasade består av de originale teglsteinsveggene fra 1800-tallet. Både eiendomsselskapet og arkitekten ønsket å bevare de gode og robuste materialene, og kvalitetene fra husets historie. Samarbeidet har resultert i å få det beste ut av byggets sjel og sjarm, slik at byggets rike historie kommer tydelig fram.

English summary
Kirkegata 4 in the heart of the district Kvadraturen in Oslo city centre, has been completely renovated, bringing the architecture, landscape architecture, planning and urban departments together. The renovated building is 3400 m² including a 250 m² café with a bright courtyard. 

The courtyard is designed for social gatherings, with materials of high quality reflecting the history and the architecture of the building. In the courtyard, magnolia trees are underplanted with soft moss carpets, and framed by bright green climbers. Earth coloured bricks laid in broad arc patterns. The space has become a popular spot for employees as well as guests from the café.

Prosjektfakta

Kategori: Hager, gårdsrom, uteanlegg på tak

Beliggenhet: Oslo, Sentrum

Oppdragsgiver: Opsahl Eiendom

Byggeår: Bygg oppført 1832, arkitekt Christian H. Grosch. Totalrenovering ferdigstilt august 2017.

Prosjektperiode: 2016–2017

Areal/størrelse: Gårdsrom 250 m2, bygg 3 400m2

Prosjektansvarlig: Fagansvarlig landskap: Sofie Persvik. Prosjektleder for totalrenovering bygg: interiørarkitekt Heidi Holthe

Landskapsarkitekt: LINK arkitektur AS

Ansvarlig landskapsarkitet(er): Sofie Persvik

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): Sofie Persvik, Johann Sverrisson, arkitekt

Annet: Foto: Hundven–Clements Photography

LINK arkitektur AS Landskap

  • K 4 Fasade
  • K 4 klatreplanter
  • Kirkegata 4 bakgård u. merke
  • Kirkegata 4 Gateløp_u merke
  • Kirkegata 4_ Blomstring u merke
  • Kirkegata-4 Gårdsrom u folk m vannmerke
  • L001 Utomhusplan_rev C-kopi

Liknende prosjekter