Den Trondhjemske postveien fra Bergen til Trondheim går gjennom Vestnes sentrum og Vestnes brygge kjøpesenter. Gaten, og stedets identitet ligger i dens nye utforming. Postmannen har lagt sine spor.

Renner og kummer har funnet sin form i den enkle konvolutten og stempelets vannmerke. Konvoluttene er åpne. Slik forteller de om stedet i en rolig, poetisk tone, om naturen og vinterens lekne spor ned de bratte fjellsider, eller om nye spor over marker, dekket av vinterens første snø. De inviterer til det lekne mennesket i oss.
Staver i stein gjenspeiler bjørkenes stramme ramme  mot de omkransende fjellene. Moderne i form, og med typografi laget unikt for prosjektet. Lysmaster formet som skistaver i spenn gir gaten et eget utrykk på dagtid og kveld.
Et sete nederst på masten gir plass der lyset er best. Gatens form gjør ikke forskjell på inne og ute. Kraftige elementer i kjøpesenteret løper gjennom glassbyggets dører og vegger, slik at inne- og uteområdene knyttes sammen, og glassgaten får sitt offentlige preg. Det lille stedet har våget å utfordre.

Prosjektfakta

Kategori: Parker, byrom, gater, torg

Beliggenhet: Vestnes sentrum

Byggeår: 2011

Areal/størrelse: ca. 3000 m2

Kostnad inkl. MVA: 9 mill. kr.

Landskapsarkitekt: Arkitektgruppen CUBUS as

Anleggsgartner: Romsdal anlegg

Priser i konkurranser: Prosjektet er tildelt Den Gyldne Hane for design og er nominert i kategorien «Environmental Graphics» på Design Week i London. European design Award 2011, sølv. Visuelt 2012, gull i kategorien omgivelsesdesign.

Finansieringskilde/sponsor: Vestnes kommune, Gårdeierne, Møre og Romsdal fylke

Annet: All design: Arkitektgruppen Cubus as og Haltenbanken

Arkitektgruppen CUBUS AS

  • 04_1
  • 05_1
  • 03_1
  • 02_1
  • 06_1
  • 07_1
  • 09_1

Liknende prosjekter