Takterrassen benyttes til lunsjpauser for de ansatte, og til representasjon på fine sommerdager. Utsikten over Oslo er formidabel. Takterrassen var tidligere møblert med løse bord og benker. Ønsket var å rehabilitere og oppgradere takterrassen med enkle virkemidler fra å være et forblåst og litt ødslig areal til å gi noe mer le, få flere sitteplasser og noe grønt og frodig.

Møbleringen er en lang benk langs sørsiden, med beplantning bak, for å gi litt avstand til rekkverket. Benken har et parti med høyere rygg som gir le på vindfulle dager. Bordene er løse, og kan for eksempel settes sammen til langbord når anledningen byr seg. Ventilasjonshuset er skjermet med en halvhøy vegg i lene-høyde, som ikke skal hindre ventilasjonen inn/ut av bygget. Beplantning med strandrug i plantekasser er  nedfelt i det eksisterende terrassegulvet. Trekledningen på benker, bord og skjermveggen er utført i ubehandlet eik.

Prosjektfakta

Kategori: Hager, gårdsrom, uteanlegg på tak

Beliggenhet: Oslo

Oppdragsgiver: Entra Eiendom

Prosjektperiode: August 2011

Landskapsarkitekt: bar bakke landskapsarkitekter as

Prosjekterende landskapsarkitekt(er): bar bakke landskapsarkitekter as v/Kjersti Vallevik Håbjørg og Knut Hallgeir Wik, begge MNLA

Entreprenør: Haga & Berg Entreprenør AS

Anleggsgartner: Tranby as

bar bakke landskapsarkitekter as

  • Entra13
  • Entra03
  • konseptskisse

Liknende prosjekter