«Norges beste uterom»

Konkurransen arrangeres av Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) i samarbeid med NAML, Norske anleggsgartnere, miljø- og landskapsentreprenører (NAML).

Foto: Tove Lauluten TLauluten__rådhusbrygge sikt ut

Bransjepris som deles ut hvert tredje år

Årets kåring i november 2023 skjedde under Park & anleggsmessen på Lillestrøm. Tiedemannsparken i Oslo og Peisestuen i Kristiansand ble utropt til Norges fineste uterom på Park- og anleggsmessen 8. november 2023.

Forrige gang Norges beste uterom ble kåret var i 2019
- da vant Rådhusbrygge 2 av bar bakke landskapsarkitekter

Konkurransen har semifinaler på Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.Blant semifinalistene på Østlandet var Sletta park i Lillestrøm kommune

Kvalifikasjonskrav
Alle offentlige/private uterom, små og store, bygget av kommunene/private i løpet av de fem siste årene (2018-2022)  kan delta i konkurransen. Det konkurreres i to klasser - en for byområder og en for tettsteder og friområder.

Fagjury
Etter at forslag på kandidater til konkurransen, vil juryen gå gjennom materialet og gjennomføre nødvendige befaringer før de nominerer kandidater til semifinale. Konkurransen har en fagjury bestående av en fast juryformann, og 2 fagjury medlemmer.

Prisen deles ut hvert tredje år. 

Dagsavisen 06.03.2019:
Rådhusbrygge 2 kåret til Norges beste uterom

Les om Rådhusbrygge 2 i NLAs prosjektdatabase

Les oppslag om vinneren 2019 på landskapsarkitektur.no

«Norges beste uterom 2016» gikk til Bjerkedalen park v Dronninga landskap og Saunesparken i Ulsteinvik

Sletta park på Sørumsand er  semifinalist for Østlandet i Lillestrøm 24_11_ Foto_Kjell Jacobsen
Sletta park på Sørumsand er en av kandidatene til semifinalen for Østlandet. Kåringen av vinner skjer på Park & anleggsmessa på Lillestrøm i november. Foto: Kjell Jacobsen